Elektrisch (EV) Lease

Is de keuze gevallen op een elektrische auto? Dan is er nog de keuze tussen een volledig elektrische auto of een hybride. Een volledig elektrische auto heeft uiteraard minder impact op het milieu, omdat deze 100% op elektriciteit rijdt. Om deze reden heeft een hybride auto de volledige bijtelling van 22% zoals bij iedere andere brandstof aangedreven auto.

Bijtelling

De bijtelling van een volledig elektrische auto hangt van de eerste registratie van de auto. Hieronder vind je een handig overzicht.

JaarBijtellingOpmerking
20208%Tot een cataloguswaarde van €45.000,-. Het deel daarboven 22% bijtelling.
202112%Tot een cataloguswaarde van €40.000,-. Het deel daarboven 22% bijtelling.
202216%Tot een cataloguswaarde van €35.000,-. Het deel daarboven 22% bijtelling.
202316%Tot een cataloguswaarde van €30.000,-. Het deel daarboven 22% bijtelling.
202416%Tot een cataloguswaarde van €30.000,-. Het deel daarboven 22% bijtelling.

WLTP-Actieradius

Een WLTP actieradius is een geteste actieradius, onder ideale omstandigheden. Weersinvloeden en sportief rijgedrag worden in deze test niet meegenomen. Is er twijfel over de actieradius in praktijk? Maak dan altijd een proefrit om te kijken wat de werkelijke actieradius is met het eigen rijgedrag. Als er bijvoorbeeld een proefrit van 70 kilometer wordt gereden en er is 20% van de batterij gebruikt: Dan zal de auto met deze rijstijl een actieradius van ±350km hebben.

Benodigdheden elektrische auto

Om goed voorbereid met een elektrische auto op pad te gaan zijn de volgende zaken nodig:

  • Laadpas
  • Laadkabel t.b.v. laadpalen
  • App op de smartphone waarmee de (beschikbare) laadpalen worden weergegeven

Laadpaal

Hoewel er voldoende laadpalen in Nederland staan, kan het gewenst zijn om een eigen laadpaal thuis te hebben. Veel mensen kiezen hiervoor om zeker te weten dat ze thuis kunnen laden, en niet eventueel op anderen hoeven te wachten.

Ook laadoplossingen thuis kunnen geregeld worden via Herwers Lease en geïntegreerd worden in het leasecontract. Aan het einde van het leasecontract word de contractant bij Herwers Lease eigenaar van de laadoplossing!