Onderhoud & banden

Onderhoud

Je auto is voorzien van een systeem dat aangeeft wanneer je de auto moet aanbieden voor onderhoud. Maak op tijd een afspraak met Herwers. Zeker als je veel kilometers rijdt, dan is het belangrijk hier rekening mee te houden. Probeer het te laat uitvoeren van onderhoud te voorkomen. De fabrikant kan in sommige gevallen de garantie beperken als gevolg van het niet tijdig uitvoeren van onderhoud. Ook als er een defect optreedt aan je auto, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Klik hier voor het online maken van een afspraak.

APK
Nieuwe benzineauto’s en elektrische auto’s zijn na vier jaar keuringsplichtig. Voor nieuwe auto’s die rijden op diesel of gas is dat na drie jaar. De exacte datum kun je terugvinden op www.rdw.nl. Je ontvangt hierover tijdig bericht van ons. Desondanks ben jij, als berijder, zelf verantwoordelijk voor het op tijd aanbieden van de auto voor de keuring bij ons.

Het is raadzaam om de APK samen te laten vallen met een onderhoudsbeurt. Vergeet dan niet om bij de APK keuring je kentekencard mee te nemen.

Banden

Het is belangrijk dat je regelmatig de bandenspanning checkt. Wij kunnen ons voorstellen dat je dit liever aan een specialist overlaat. Je kunt daarvoor gerust bij ons langskomen en als het nodig is worden ze vervangen. Je hoeft hiervoor geen aparte afspraak te maken.

Dat is één van de voordelen van het leasen van een auto bij Herwers. Voor alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden kun je naar één en hetzelfde adres gaan. Dus ook voor het checken van de bandenspanning of de vervanging van banden ben je van harte welkom bij ons. De koffie staat klaar!

Winterbanden

Naast de normale banden is het mogelijk om gebruik te maken van winterbanden. In een aantal EU-landen, waaronder bijvoorbeeld Duitsland, is het gebruik van winterbanden verplicht gesteld. In Nederland is het tot op heden nog niet verplicht.

Indien je winterbanden hebt opgenomen in het leasecontract, dan adviseren wij je om vanaf november tot en met maart te rijden met winterbanden. Voor het laten monteren en omwisselen van de (winter)banden kun je online een afspraak met ons maken.

Wil je meer weten over de winterbandenregeling, neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren je graag.